Тези дни Одрин се радваше на голям интерес от страна на туристите по време на празника Курбан Байрам, който приключи в четвъртък.

В препълнения с много местни и чуждестранни посетители град най-популярното ястие беше пържения дроб на тиган, пише "Марица".

Посетителите, които искаха да опитат незаменимия вкус на пържения дроб в Одрин, се извиха на дълги опашки пред ресторанти и бюфети. 

В града през миналата седмица се изядоха тонове пържен дроб по време на най-големия мюсюлмански празник, който тази година е удължен на 9 дни.

Много българи по традиция също се стекоха в Одрин, като от ранните зори те първо се отбиха на пазарите и посетиха магазините, някои от тях посетиха българските църкви и туристическите забележителности, а след това се отправяха към ресторантите, за да хапнат прочутия одрински деликатес – пържен дроб.

Десетки граждани се редяха пред заведенията на дълги опашки.

Пържен дроб беше изборът на хиляди хора за обяд и вечеря. Тъй като интересът е огромен, ресторантите, понякога изпитваха трудности да се справят с поръчките и многото клиенти. На някои места черния дроб дори се изчерпи.