В последните няколко години кулинарията се превърна в част от поп културата. Телевизиите бълват всеки сезон гурме предавания и риалити формати. Интернет изобилства от онлайн дневници и видео канали по темата. Фокусът винаги е бил върху храната. Адриан Де Берардинис обаче решава да промени правилата на играта. 39-годишният кулинар, израснал в Торонто и с италиански корени, е първият, който се показва гол в кухнята. Той е автор и водещ на проекта "Голият мечок готвач" - кулинарен канал в сайта за видео споделяне "ЮТюб". С него той иска да покаже, че готвенето е секси, а храната е удоволствие за всички сетива. А само с три клипа е натрупал стотици хиляди гледания в социалната мрежа.
Адриан е от хората, които рязко променят начина си на живот в креативна посока в опит да открият себе си. На 21 години напуска родната Канада заедно с италианската си фамилия и се заселват в Ню Йорк. Богатото му семейство има фризьорски салони в Торонто, Милано, Кънектикът. Мачото обаче решава да отвори собствен в западен Ню Йорк. Работата му е високо оценена от водещи модни списания и уебсайтове. Участва в множество фотосесии. Някои от тях са публикувани в гигантите в модната журналистика &quot;Алюр&quot; и &quot;Вог&quot;. Това обаче не му е достатъчно.<br /> &quot;Бях в много критичен момент от живота си.<br /> <br /> Сега обаче съм безстрашен към почти всичко. Чувствам се комфортно в кожата си. Отне ми дълго време да го постигна. Средата тук те поглъща, външността е всичко. Имах проблеми с това как се възприемам и външно, и като човек. Сега се чувствам свободен, особено когато готвя гол.&quot;, казва сексапилният мъж. Миналата година Де Берардинис продава салона си, мести се в Калифорния и се захваща с готварство. Основава кетъринг компания, а понякога работи и като личен готвач. Идеята за готварския проект го осенила, когато<br /> <br /> приготвял закуска за половинката си през уикендите. Естествено отново гол<br /> <br /> Продължил с това занимание и след като се разделили. Концепцията &quot;се маринова&quot; няколко месеца. Снимачния и редакционен екип събира за 24 часа. Първият епизод е готов само 6 часа след първата им среща. Толкова е щастлив, че дори не е нервен по време на снимки, макар за пръв път да застава пред камера. Най-голямо вдъхновение получава от страстта на семейството си по автентичната италианска кухня. Баба му, майка му и неговите лели по бащина линия са най-големите привърженици на кулинарното наследство на &quot;Ботуша&quot;. Но готвенето не му е чуждо. Започва да кулинарства на 8-годишна възраст. Посетил е повечето провинции в Италия, за да усъвършенства автентичния вкус на страната. Освен това има привилегията да изучава гастрономическата наука в пицариите и ресторантите на семейството му, пръснати из целия &quot;Ботуш&quot;. Вместо в игри и безгрижие,<br /> прекарва летата със запретнати ръкави в горещите професионални кухни.<br /> <br /> Попива всичко за занаята с огромно желание и страст. След дългия работен ден обаче сън не го хваща. &quot;Когато открих телевизионния канал &quot;Food Network&quot;, страшно се впечатлих от шефовете Микаел Чирарело, Марио Батали и Ина Гартен. Винаги съм мечтал да имам собствено кулинарно шоу.&quot;<br /> <br /> Голият готвач приема работата си като терапия и игра на сетивата. Не е напрегнат и експанзивен като Джейми Оливър. Готви със спокойствие и наслада от всеки аромат. Изпитва удоволствие от всяка стъпка - от избора на перфектните съставки до приготвянето на перфектната чиния. Всичко това е обилно полято с внимание и грижа, за да придобие ястието секси облик. Основа за философията му е сцената от филма &quot;9 седмици и половина&quot;,<br /> <br /> в която Ким Бейсинджър и голият Мики Рурк са седнали пред отворения хладилник<br /> <br /> Секс символът подава различни вкусни хапки на нежната актриса. &quot;Това е последната кулинарна оргия в киното&quot;, смята Де Берардинис. Той предлага на зрителите си видео клипове без особено изразен монтаж. Целта е рецептата да бъде максимално близко до реалността. Не иска да подвежда зрителите си с &quot;магията на телевизията&quot; и ястията му да са лесно постижими в домашни условия.<br /> <br /> Всичко прави сам - от миенето и рязането на продуктите до сервирането. Много държи съставките на храната му да са щадящо приготвени. &quot;Старая се да бъда полезен със съвети от личния ми опит, за да направя готвенето интимно преживяване&quot;, казва Де Берардинис.<br /> <br /> Има много любими ястия, но едно от тях е специално за него - пиле &quot;Качаторе&quot;. Това е яхния от пилешко с млади картофи, доматен сос и босилек. То е и темата на първия му епизод. Помни го още от детството си, когато е присъствало на важни поводи и празници на семейната трапеза.<br /> <br /> Въпреки страстта и желанието, с които прави видео рубриката си, не липсват и критици. Те казват, че фокусът не е върху кулинарните му способности, а върху секса и тялото му. Но ексцентрикът отговоря на нападките така: &quot;Да. Може първоначално аудиторията ми да е привлечена от физиката ми, но бързо след това свикват с голотата и се съсредоточават върху рецептата, която е не по-малко секси. Коментарите и съобщенията на зрителите ми показват, че харесват храната ми. Значи мисията ми е изпълнена.&quot;<br /> <br /> В предстоящите епизоди кулинарят без дрехи планира да кани гости, с които да готви. &quot;Те също ще са голи и секси. Не искам да тъпча на едно място, а да развивам шоуто&quot;, обещава Адриан. Най-голямата му цел е да се различи от масата кулинари в интернет и на екрана. Чувства, че има гледна точка и глас, които не са показвани досега. Надява се да вдъхнови хората, които все още се страхуват да готвят. Иска всеки да се чувства свободен в кухнята и да изпитва толкова голямо удоволствие от храната, колкото от секса. И докато учи почитателите си да готвят еротично, подготвя и кулинарна книга.<br /> <br /> <strong>Източник: standartnews.com</strong>