Американската актриса Памела Андерсън взриви мрежата със стари снимки, на които позира с пера на главата като индиански вожд. Кадрите предизвикаха бурна вълна от негативни коментари и обвинения в културно присвояване, пише „Дейли мейл”.

52-годишната звезда реши да поздрави последователите си за Хелоуин с пост в Туитър, към който приложи две черно-бели снимки.

На една от тях красавицата позира гола до кръста, а в едната си ръка държи индианската корона с пера. На другия кадър е с гръб към камерата, а перата вече са на главата й.Фотосите са направени през 2015 г. от фотографа Лори Старк в подкрепа на активиста Леонард Пелтиер.

Феновете на Андерсън обаче не оцениха по достойнство кадрите и обвиниха актрисата в пренебрежение на културните ценности на коренното население на Щатите. „Ние сме цяла култура, а не твой костюм”, „Твоят расизъм ме разочарова, Пам. Мислех си, че си над тези неща”, „Памела, моля те, не прави това”, са само част от коментарите, които заваляха под поста й.

Звездата не се впусна в обяснения, но на следващия ден се защити с нова публикация. Тя добави още две откровени снимки и написа, че се грижи за другите и като актриса го прави всеки ден.

Превод: БЛИЦ