Юнис Шрайвър, внучка на покойната сестра на убития президент Джон Кенеди, се венча за своя избраник Майки Серафин Гарсия - изпълнителен директор на голяма автокъща. На церемонията, състояла се в църквата “Свети Патрик” в Маями, присъствали само техните родители и близо 30 души гости.

Булката, която е кръстена на своята известна баба, бе решила да почете паметта ѝ, като се омъжи със сватбената ѝ рокля на марката Dior. “Баба ми Юнис Кенеди Шрайвър я е носела на сватбата си с дядо ми на 23 май 1953 г. 67 лета по-късно аз я сложих, за да се омъжа за Майки”, коментира Юнис пред списание “Vogue”. По думите ѝ, моделът с цвят слонова кост на няколко места бил прояден от молци, но това не я спряло в избора ѝ.


Шрайвър занесла роклята в луксозен булчински бутик в Маями, за да ѝ нанесат някои корекции. Там заедно с дизайнерите решили да променят горната ѝ част, като премахнат ръкавите и създадат по-модерно бюстие. Благодарение на това, че с баба ѝ са с един и същи ръст и подобна структура, не се наложило “да пипат” роклята в областта на талията.

Все пак булката Юнис призна, че ѝ било много трудно да прекара деня в това ретро облекло.

“Роклята е тънка като хартия и изискваше много внимателно да се движа. Дори се страхувах да седна спокойно! ", казва младоженката пред американския “Vogue”.

Очевидно затова Юнис се появява по различен начин в неофициалната част на партито. Оказа се, че долната част на старата сватбена одежда е прекроена в подвижна: като се махне дългата пола, се получава мини-рокля. Тогава булката слиза и от токчета, представяйки се пред гостите обута с обикновени маратонки.