Организаторите на тазгодишното издание на песенния конкурс „Евровизия“ в Нидерландия се надяват шоуто да бъде представено пред публика на живо, съобщи ДПА, цитирана от BG-VOICE.

„Ще направим всичко възможно да се получи най-доброто“, каза изпълнителният продуцент на шоуто за 2021 г. Ситсе Бакер.

Организаторите вече взеха решение, че конкурсът няма да се проведе по обичайния начин заради пандемията от новия коронавирус.


Но се надяват да могат да посрещнат ограничен брой зрители при стриктно спазване на хигиенните мерки и социална дистанция от метър и половина.

Според протокола за действие в условия на пандемия, разработен от организаторите на песенния конкурс и местните здравни власти, националните делегации ще бъдат много по-малобройни в сравнение с предишни години, ще бъдат акредитирани и по-малко журналисти.

Все още не е ясно кога ще бъде взето окончателно решение за начина на провеждане на песенния конкурс, планиран за 18-21 май тази година в Ротердам.

Изпълнителите и членовете на националните делегации трябва да се прекарали под карантина пет дни, преди да пристигнат в Нидерландия и да са дали отрицателен тест за COVID-19 до 72 часа преди полета си към страната.

Вече в Нидерландия, те трябва да прекарват времето си основно в хотела, в който са настанени, като го напускат единствено, за да се придвижат за репетиции, участия и събития, свързани с конкурса, който ще се проведе в „Ахой Арена“.

Всички работещи в залата, участниците и журналистите, ще бъдат подлагани редовно на тестове за COVID-19.

Всяка страна, участваща в конкурса, трябва да изпрати предварително видеозапис с изпълнението, който ще бъде излъчен, в случай, че изпълнителят внезапно се разболее и не може да пее на живо.