19-годишната Aya Hachem беше застреляна по погрешка от преминаваща кола, докато пазарувала близо до дома си в Блекбърн, Ланкашър, на 17 май 2020 г. Студентката е отивала към близкия Lidl, за да купи храна, когато смъртта я застига.

Стрелбата е поръчана от шефа на фирмата за гуми Фероз Сюлеман, на 40 г. и е била предназначена за съперника му Пача Хан, собственик на Quickshine Tyres, но наетият от него стрелец убива по погрешка младата жена.

Шофьорът Антъни Енис (31 г.) и убиецът Замир Раджа (33 г.) са минали заедно покрай Quickshine Tyres на три пъти малко преди фаталната стрелба. Кадри от видеонаблюдение показват как първият изстрел чупи предния прозорец на Quickshine, а вторият е изстрелян, в момента, в който младата жена минава по пътя и я прострелва смъртоносно.

На съдебните заседатели днес бяха нужни по -малко от четири часа, за да признаят Сюлеман от Блекбърн за виновен за убийството на студентката и за опита за убийство на конкурента си г -н Хан.

Енис и Раджа от Партингтън и Стретфорд от Манчестър също са осъдени за убийство и опит за убийство. Техните съучастници, Кашиф Манзур, на 26 години, Аяз Хюсеин на 35 години, Абубакр Сатия, на 32 години и брат му Осман Сатия, на 29 години, всички от Блекбърн, също получиха присъди за убийство и опит за убийство.

Опечаленото семейство на Aya Hachem приветства присъдата и отдаде почит на дъщеря си, амбициозна адвокатка, която „ще остане в сърцата ни завинаги“.
Кадри от видеонаблюдение показват момента, в който родената в Ливан Aya Hachem, описана като „красив ангел“ от семейството си, е застреляна по време на пазаруване.