В Източна Франция мъж, облечен в рицарски доспехи, е хвърлял коктейли "Молотов" и е нападнал полицаи с ножове, съобщава Actu17.

На 19 ноември 43-годишен мъж подпали къщата си в департаментa Сона и Лоар. Преди това той хвърлял коктейли "Молотов" по къщите на съседи, но не успял да предизвика пожар в тях.

След това на мястото пристига полицията. Хулиганът се появява пред тях в образа на рицар тамплиер, с няколко вида оръжия с остриета.

Той се втурва към стражите на реда, когато му е наредено да се предаде. Нападателят е неутрализиран и задържан след няколко изстрела в негова посока. Лекарите са му оказали необходимата помощ и са го откарали в болница.

Задържаният твърди, че е минирал къщата си и заплашва да "взриви всичко наоколо“. Сапьори отиват на място и не откриват експлозиви. По предварителни данни собственикът на изгорялата сграда страда от психични разстройства.

Експертизи скоро трябва да установят дали подпалвачът може да носи съдебна отговорност за действията си. По случая е започнало разследване.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук