Maйката на Алексей Навални е получила тялото на сина си. Това съобщава "Ройтерс", позовавайки се на неговата говорителка Кира Ярмиш.

Toва се случва девет дни след като той почина при неизяснени все още обстоятелства в колонията „Полярен вълк“.

 


От неговия щаб благодариха на всички, които са участвали в призивите за връщането на тленните останки на Навални на неговите близки.

По-рано през днес Юлия Навалная, вдовицата на руския опозиционен лидер, поиска руските власти да освободят тялото му за погребение и обвини "демоничния" руски президент Владимир Путин, че "мъчи" трупа му, предава Ройтерс.

В шестминутно видео в YouTube тя обвини Владимир Путин, че държи тялото на Навални като заложник и постави под съмнение вярата му в християнството.

Майката на Навални каза в петък, че руските следователи отказват да освободят тялото му от моргата в отдалечения арктически град Салехард, докато тя не се съгласи да го погребе без публично погребение. Тя каза, че служител й е казал, че трябва да се съгласи с техните искания, тъй като тялото на Навални вече се разлага.

В събота сътрудници на Навални съобщиха, че властите са заплашили да го погребат в отдалечената затворническа колония, където е починал, освен ако семейството му не се съгласи с техните условия. Във видеото емоционалната Юлия Навалная твърди, че лично Путин е отговорен за местонахождението на тялото на Навални и че той „измъчва“ Навални в смъртта, както го е правил приживе.

„Вече знаехме, че вярата на Путин е фалшива, но се го виждаме по-ясно от всякога. Никой истински християнин не може да направи това, което Путин с тялото на Алексей Навални. Това е сатанизъм“, посочи тя.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук