Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова взриви мрежата с любопитно селфи от Саудитска Арабия. На кадъра тя позира облечена в дълга рокля, а русите й коси са скрити под черна кърпа.
„В Саудитска Арабия. Питаха ме ще се съобразим ли с местния дрескод. Как иначе!”, написа тя като коментар към фотоса.

Постът й предизвика истински фурор във фейсбук и към момента е харесан от повече от 8 000 души. Припомняме, че при посещението на американския президент в арабската държава през май тази година Мелания Тръмп и Иванка разбуниха духовете, след като слязоха от самолета без забрадки. 

По-рано Захарова съобщи, че в периода 9-11 септември първият дипломат на Русия Сергей Лавров ще посети Саудитска Арабия и Йордания. В Саудитска Арабия Лавров ще бъде приет от краля на страната, ще разговаря и с външния министър на страната.

В Йордания пък ще разговаря с краля Абдула II и с йорданския си колега. Ще бъдат обсъдени отношенията между двете страни, както и сирийската ситуация в контекста на създаване на зона за деескалация и формирането на единна делегация на опозицията за преговорите на ООН  в Женева. 

Превод: БЛИЦ