Незавършеният град на правосъдието (собственост на регионалното правителство) в Мадрид, Испания, ще се използва като втора морга за жертви на коронавирусната пандемия от понеделник. Това се налага, тъй като моргите в града изнемогват, пише bulgaros.ovh, позовавайки се на Ел Паис.

Мярката се налага заради бързото увеличение на смъртните случаи в испанската столица, които вече са над 2400 души.

Градските власти в Мадрид приеха предложението за втора морга, след като общинските погребални служби на града заявиха, че няма да могат да приемат повече тела на загинали от коронавирус. Погребалните домове в Мадрид започнаха да кремират телата на 400 километра от столицата, казаха от Общината.

Мадрид е един от най-тежките засегнати от 17-те региона на Испания с над 2400 смъртни случая, което е приблизително половината от националния брой.

Градът на правосъдието е разположен в северната част на испанската столица, в квартал Монклоа. Той е близко до панаирният комплекс „Ифема“, където са създадени легла за лечение на пациенти с коронавирус. Панаирният комплекс, който е преобразуван в полева болница има общо 5500 легла.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!