Любовта към екологията достига ново ниво. В мрежата се появи съобщение за даване под наем на кукла, която прилича на Тунберг. Имиджът на момичето беше използван и за създаване на стикер с името на канадската петролна компания X-Site Energy Services. Работниците предложиха да носят тази рисунка върху шлемовете си.

Грета Тунберг, както изглежда, преследва сънищата не само на собствениците на големи компании, чиято дейност подкопава екологичното състояние на планетата. 17-годишната екоактивистка предизвиква различни чувства - някои дори имат сексуални нюанси.В интернет се появи съобщение, в което анонимен мъж призна, че е поръчал секс кукла под формата на Грета Тунберг. Там се казва, че за производството й са били изразходвани 3400 долара.

Между другото, този любител на екологичния фетиш планира да я ава под наем за 300 долара на вечер.Но това не е всичко. Образът на Тунберг се появи на порно стикер, направен от служител на една от най-големите минни компании в Канада. Той не само използвал нечия друга рисунка за своето „творение“, но и предложил готов вариант, за да го постави върху шлемовете на всички служители на неговото предприятие.Снимка на този стикер с изображението на Грета в характерна сексуална поза се появи на страницата на една от канадските потребителки на Facebook Мишел Нараг. Жената каза, че много от приятелите й работят в петролната индустрия, но случилото се прекрачва всички възможни граници.Оказва се, че служителите на X-Site Energy Services решили да изразят отношението си към Грета, която заклеймява производството на петрол, чрез рисунката. Един от служителите на компанията каза в анонимно интервю за Huffington Post, че тези стикери са били раздадени на работното място, така че всеки да може да ги залепи на шлема си. Когато възмутената Мишел Нараг се обадила по телефона на генералния мениджър на компанията, той казал, че знае за случващото се и че Тунберг е на 17 години, което означава, че тя не е дете.

Канадските власти също заявиха, че изображението не може да бъде класифицирано като порнографско. Но най-възмутен е аржентинският художник на татуировки Херман Габриел Канала. На страницата си в Intagram той се оплака от незаконната употреба на рисунката. Самата Грета реагира спокойно на появата на тези стикери, като заяви в своя Туитър, че „Те стават все по-отчаяни ... Това означава, че печелим“. Какво мисли момичето за секс куклите, все още не е ясно. Въпреки че на теория би трябвало да се възмути, защото за тяхното производство се използват неестествени материали. 

Превод: БЛИЦ