Известният немски дизайнер и моделиер Карл Лагерфелд разкритикува миграционната политика на Германия и обвини канцлера Ангела Меркел в това, че е отворила границите и е пуснала в страната "заклетите врагове на евреите", съобщава "Дейли Мейл".
 "Това, което ще кажа сега е ужасно, но не трябва да бъдат убити милиони евреи, а след това на тяхно място да бъдат доведени техните заклети врагове, дори и ако между двете събития са минали десетки години", заяви 84-годишният Лагерфелд в директно предаване по френската телевизия C8. 

Веднага след предаването, телевизията е получила множество жалби от зрители. Дизайнерът е бил наречен ислямофоб, а също така е бил посъветван да стои далеч от политиката. Но също така имало и такива зрители, които поддържали мнението на моделиера. 

Малко по-рано Лагерфелд бе заявил: "Меркел вече има милиони и милиони мигранти, които са добре интегрирани, работят и всичко е наред...няма нужда тя да подобрява имиджа си след гръцката криза като приеме още милиони мигранти. Само погледнете какво се случва във Франция, страната известна с човешките си права".

Превод и редакция: БЛИЦ