Идентифицирани са 21 от 39-те жертви на атентата в Истанбул. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи (МВнР).  В новогодишната нощ, в ранните часове на 01.01.2017 г. е осъществено терористично нападение в нощен клуб „Рейна“, кв. Ортакьой – европейската част на Истанбул. Нападателят е бил въоръжен с автомат, облечен като Дядо Коледа, убил е един от охранителите на заведението и полицейски служител, след което е влязъл вътре и е започнал безразборна стрелба срещу празнуващите. 
В резултат 39 души са загубили живота си (от които 21 идентифицирани, 16 чужденци), 69 ранени, някои от които в тежко състояние.
Непосредствено след инцидента, съгласно вътрешните правила, в Генералното консулство в Истанбул започна да функционира Кризисен щаб, който следи за актуална промяна в обстановката, комуникира с компетентните турски институции и оказва своевременно съдействие на пострадали български граждани. 

В резултат на инцидента е пострадала българска гражданка, постоянно пребиваваща в Норвегия.

Българската гражданка бе посетена в болницата от посланик Надежда Нейнски и дипломатически служители на Генералното консулство. 
Състоянието й за момента е стабилно, но същата все още продължава да бъде в реанимация.

Във връзка с усложнената обстановка по сигурността препоръчваме на българските граждани да пътуват за Турция само в случай на неотложна необходимост.
Остава в сила препоръката за пътуване от 11 декември 2016 г.