Компания от кърджалийци и софиянци била в луксозен ресторант на 400 метра от „Рейна“, когато дегизиран като Дядо Коледа терорист започнал да стреля с автомат „Калашников“ по близо 800 клиенти на най-известния нощен клуб край Босфора.

„Някой отвън беше чул стрелбата. Влетя вътре и каза „Нещо става в „Рейна“. После се чуха и сирените на линейките и полицейските автомобили. Платихме сметката и напуснахме. Преди това мислехме да продължим в „Рейна“.  Домакинът ни каза, че срещу 100 долара ще се намерят места в някой ъгъл на клуба“, разкрива свидетел на касапницата, цитиран от 24rodopi.com.

 
Българка от Кърджали, която е омъжена за истанбулски милионер, пък се разминала с трагедията, защото младото семейство решило да посрещне Новата 2017 година в известен  хотел в София. Нашенката има постнати на стената си във фейсбук десетки снимки от „Рейна“.
 
Дядо Коледа терорист уби 39 души ирани 65-ма в 1.15 часа в квартал „Ортакьой“ в истанбулския район Бешикташ. От идентифицираните 21 убити, 16 са на чужденци. Сред ранените е и българка на около 28-29 години, съобщи нашият посланик в Турция Надежда Нейнски.