Миналия уикенд дебатът за социално разстояние в ресторант в Арканзас прерасна в пълноценен двубой, пише usa.one. Престрелката дори бе заснета на видео, като моментално стана вирусна.

Според свидетели инцидентът е станал в събота в къща в Литъл Рок.  Конфликтът започнал със спор между жена в защитна маска и двама други клиенти, които според нея били твърде близки.
 

Сет Крус, който записал кавгата на мобилния си телефон, каза пред KARK 4 News, че току-що обядвал с брат си, когато чул някой да крещи от бара.

„Служителите на ресторанта се опитаха да ги разделят“, спомня си Крус: „Бяхме просто в шок.“

На записа може да се чуе жена, която казва на други клиенти, че „трябва да са на 6 фута“ от нея, след което и тримата започват да се карат шумно.

По някое време към двойката се приближава друг мъж, който се ядосва на посетителя и, опитвайки се да се намеси, бута спътника й. Той реагира със светкавична скорост: хваща бутилката и удря непознатия по главата, инициирайки бой.

Секунди по-късно десетки хора бяха замесени в случващото се, включително служители на ресторанта. Един от тях казал на властите, че е видял маскирана жена, която е започнала спор, преди това умишлено се закашляла пред  други клиенти.

Според полицейски източници в момента никой от участниците в схватката не е повдигнал обвинения.

Превод: БЛИЦ