Основателят на SpaceX, милиардерът Илон Мъск, коментира рязко изявлението на британския водолаз Върн Ънсуърт, който разкритикува плана му за спасяване на ученици от наводнената пещера в Тайланд, предава изданието The Hollywood Reporter
Както БЛИЦ вече ви информира водолазът реагира критично на идеята на Мъск да се спасят децата от пещерата чрез миниподводницата, изобретена от милиардера. Ънсуърт нарече предложението на ръководителя на SpaceX пиар ход и препоръча американецът "да си пъхне подводницата, където боли“

На свой ред Мъск написа в своя "Twitter" пост, в който той нарича британския водолаз педофил и казва, че въобще не го е виждал на мястото на спасителната операция. В същото време Мъск коментира и морските пехотинци, които взеха участие в спасяването на децата от капана като ги нарича "наистина страхотни".

По-късно милиардерът изтри думите си.

Отбелязва се, че това не е първата остра реплика на изобретателя по адрес на участниците в спасителната операция в Тайланд.

По-рано Мъск каза, че ръководителят на спасителите Наронгсака Осатанакорна, който отказа да използва миниподводницата на милиардера, е некомпетентен.

Превод и редакция: БЛИЦ