Индиец, който твърди, че иска да се завърне към корените в родната си страна и да се събере с годеницата си, ще трябва да отложи сватбата, след като бе арестуван за използването на фалшив паспорт, пише Kent Online. 

Теджиндър Сингх, който пристигнал в Обединеното кралство преди 7 години със студентска виза твърди, че се бръкнал с 7 500 паунда за фалшивия български паспорт.

26-годишният строител бил заловен да напуска Довър през ноември на път за Милано, щял е да продължи за Индия.

Но съдия Хедър Нортън каза, че не вярва и дума на приказките му за женитба в родината. Тя каза, че като пресрочил той е можел да запази индийския си паспорт, да го представи на властите, които са щели веднага да го пратят у дома.

Тя каза на Сингх, който твърди, че живял в Илфорд в източен Лондон, че съдът постоянно се занимава с подобни случаи на заловени при нарушаване на имигрантските правила.

Съдийката добави: "Рядко в моя професионален опит хората са напълно честни... и вие не сте изключение. Не вярвам и на дума от историята, която ми се поднася днес... Тя няма никакъв смисъл. Не е имало нужда да се сдобивате с фалшив паспорт, за да се приберете през Милано в Индия."

Пред съда стана ясно също така, че Сингх имал 1 000 паунда в себе си, твърдял, че парите са сватбен подарък от приятели. Преди залата той се моли в коридорите на съда, но въпреки това получи 15 месеца затвор.

Превод: БЛИЦ