Първата среща на канадския премиер Джъстин Трюдо и американския президент Доналд Тръмп беше внимателно проследена от световните медии. Как ще се разберат либералът Трюдо и Тръмп.

Двамата вече влязоха в задочен сблъсък, след като американският президент се опита да прокара забрана за влизането в страната на хора от няколко мюсюлмански държави. Трюдо веднага написа в туитър, че всички бежанци са добре дошли в Канада и публикува свои снимки със сирийско семейство.
Джъстин 

Освен сериозните теми детайлно бяха изследвани обаче и други два въпроса - как точно са се ръкували двамата и съответно любимецът на медиите е надвил непопулярния Тръмп и как дъщерята на Тръмп Иванка е гледала Трюдо (верният отговор - небезразлично).

На този св. Валентин си намерете партньор, който да ви гледа така, както Иванка Тръмп гледа Трюдо, препоръча почти сериозно Филипс Люис в "Индипендънт", цитиран от БГНЕС.  И приложи съответния снимков материал. Дъщерята на президента Иванка и канадският гост седяха един до друг на съвместен американско-канадски съвет за напредъка на жените предприемачи. Иванка даже произнесе приветствена реч.

Преди началото Трюдо дърпа стола ѝ кавалерски, за да седне, а "Индипендънт" коментира: Кога за последно Джаред (съпруг на Иванка и съветник в Белия дом - б.р.) направи това?

Снимките на невербалното общуване между Иванка Тръмп и Трюдо са повече от красноречиви.