Индонезийка, обвинена, че е убила полубрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун през 2017 г., беше оправдана днес от малайзийското правосъдие, съобщава Би Би Си.
 

Съдът сне обвиненията срещу Сити Айсях за убийството на Ким Чен-нам и я освободи. Тя беше заподозряна, че заедно с виетнамката Доан Тхи Хуонг е извършила убийството, като плиснали в лицето на жертвата невротоксично вещество на международното летище в Куала Лумпур на 13 февруари 2017 г. По искане на адвокатите ѝ делото срещу виетнамката е отложено за след три дни.
 
Ким Чен-нам беше нападнат, докато чакаше самолет за Макао. Двадесет минути след атаката той почина. Южна Корея обвини Северна Корея, че е организирала убийството. Пхенян отрича тези обвинения. Ким Чен-нам критикуваше режима в Пхенян и живееше в изгнание.
 
Двете жени, задържани за убийството, винаги са твърдели, че са невинни. В съда те казаха, че мислели, че участват в телевизионно шоу, снимано на летището в Куала Лумпур. За убийството бяха обвинени и четирима севернокорейци, които успяха преди това да избягат от Малайзия.