Един човек е в критично състояние след експлозия във втория по големина английски град Бирмингам. Има почти напълно разрушена къща и няколко околни имота са с нанесени сериозни щети, информира БНР. 

Полицията в Западен Мидланс съобщи за експлозията на Дълич Роуд в бирмингамския квартал Кингстандинг. Един от ранените е със заплаха за  живота, други четирима са с по-леки наранявания и не са в болница. 

Околни сгради също са пострадали, както и много от автомобилите, паркирани наоколо. 

На място са пристигнали 6 пожарни и 3 линейки. Извършва се евакуация от околните сгради. Издадено е нареждане районът да бъде избягван. 

Причината за експлозията не е известна. Скай нюз цитира Рик Пейн от градската управа да казва, че вероятно става дума за експлозия на газ. Той уточнява, че къщата, в която е станала екслозията, на практика е срината до основи, а на около 5-6 съседни сгради са нанесени серизони материални щети. 

В Туитър има качено съобщение от мъж, който изразява похвала към негов братовчед, който е влязъл сред развалините, за да спаси човек. Подробностите за случилото се обаче все още са оскъдни.