Паниката около епидемията, продължила почти година, дори не мисли да отшумява. Наближава втората вълна на коронавирус. Според различни прогнози ще бъде още по-опасно.

В момента близо 40 милиона души са заразени с коронавирус, от които 1,11 милиона са починали. Смъртността не е на високо ниво, но според прогнозата на иранския пророк Салман Салехигударц, вирусът ще убие половината от населението на света. Най-малко няколко милиарда души ще умрат, според оптимистичната прогноза.

Вирусът наистина се разпространява активно по света и също така мутира. Например в САЩ щамът е станал по-заразен и шансовете да го прихванете са се увеличили значително. Салман отбеляза, че по този начин Всевишният наказва хората за неправеден живот.

Основната наука не вижда съществена причина за паника, особено като се има предвид десетте ваксини, които са подложени на скорошни изпитания. Няколко разработки трябва да бъдат ефективни за спиране на разпространението на щама.

Хората успяха да оцелеят през цялата година, борейки се с невидимия враг. Малко вероятно е нещо да се промени през следващата година, освен ако, разбира се, вирусът радикално не мутира. Експертите отбелязват, че ще бъде възможно светът да се върне към стария живот до края на 2021 г., когато всички страни ще извършват масово ваксиниране на населението. Сега рисковата зона са предимно хора с цял куп други заболявания. Телата им не могат да издържат на нов удар от коронавирусната инфекция.

Превод: БЛИЦ