Министерството на здравеопазването на Испания препоръча на гражданите си да вземат по един грам парацетамол преди да бъдат ваксинирани с препарата на "АстраЗенека", който в момента е запазен за лицата до 55-годишна възраст. 

Заради страничните ефекти, които може да предизвика ваксината – като главоболие, втрисане или висока температура, здравното министерство на Иберийското кралство е взело решението да включи приема на парацетамола "като вид профилактика".

В резултат от честите странични реакции вследствие от ваксинирането с "АстраЗенека", препоръчваме на гражданите да вземат един грам парацетамол преди поставянето на инжекцията и след това по още един грам на всеки шест часа за срок от 24 часа.


По този начин значително ще намалите неразположението след ваксинацията, без това да се отрази на имунния отговор, препоръчват от здравното министерство на Испания, съобщава онлайн изданието 20minutos.

От компанията-производител също преди време препоръчаха на хората да използват парацетамол, за да облекчат евентуалните неразположения, които биха имали след ваксиниране с препарата им.