От няколко дни украинците са предупредени, че трябва да се подготвят за нов масиран ракетен удар от страна на Русия. 

Анализатори от Института за изследване на войната ISW разкриха плана на Русия и причините, поради които тя подготвя нов удар по Украйна. В действителност Путин не може да увеличи броя на ракетите и мащаба на новите атаки.

"Руските сили вероятно се подготвят да нанесат нова вълна от ракетни удари по Украйна през следващата седмица, но тази подготовка вероятно е насочена към запазване на неотдавнашния темп на ударите, а не към увеличаването му, поради продължаващите ограничения на руския ракетен арсенал", отбелязват от ISW.

Анализаторите припомнят, че украинският президент Володимир Зеленски и Наталия Хуменюк, говорител на Южното оперативно командване, вече са коментирали подготовката на ракетния удар. 

"Руските блогъри също така твърдят, че сегашното групиране на руските авиационни и военноморски сили означава, че руските сили ще нанесат още една серия от ракетни удари през следващите дни", допълват експертите и подчертават, че запасите на Русия не се попълват и затова ракетите, с които разполага, стават все по-малко.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук