Италианската сенаторка Анна Чинция Бонфиско предложи в правителствения пакет от мерки за сигурност да бъде включено предложението всяка жена да носи в чантата си сълзотворен спрей с вкус на люта чушка.
По този начин жените в Италия могат да се предпазват от евентуални атаки на нападатели. Предложението обаче не беше прието, съобщи седмичникът „Еспресо“. Той посъветва парламентаристката вместо да се занимава с идеи за спрейове, да помисли за проектозакон за по-строги мерки срещу нападателите на жени.
Изданието припомни и друга причудлива идея, този път идваща от страна на губернатора на област Кампания Антонио Басолино. За да предпази туристите от твърде честите случаи на обири в Неапол, миналата година Басолино, вместо да поиска подсилване на полицията по улиците, призова посетителите на града да депозират скъпите си часовници в касите на хотелите си. Басолино призова туристите, притежаващи часовници „Ролекс“, да ги оставят за съхранение на рецепциите, откъдето пък да получават по един от 10-те хиляди пластмасови часовници, подаръци от областния съвет. На циферблата на всеки от тях е изрисуван вулканът Везувий, символът на Неапол.  /ПронтоСофия