Продължава издирването на оцелели след руските ракетни удари в Украйна. Броят на загиналите при атаката по търговски център в град Кременчук достигна 16, ранените са 59. По информация на украинските власти 25 от пострадалите са настанени в болници, предава Bg On Air.

Пожарникарите са успели да локализират избухналия след ракетния удар пожар в сградата. Вчера руска ракета удари търговския център, пълен с хора, в централния украински град. Повече от 1000 души са били в сградата в момента на атаката.

А след случилото се в Кременчуг Украйна поиска спешна среща на Съвета за сигурност на ООН. Западът реагира остро на случилото се. Лидерите на държавите от Г-7 определиха случилото се в Кременчуг като военно престъпление.

Руският заместник-представител в ООН Дмитрий Полянски определи станалото като нова украинска провокация в стила на Буча.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски определи ракетния удар като един от най-мерзките терористични актове в Европа. По думите му атаката е била преднамерена.