Един багерист от Блумберг, Германия, изпаднал в ярост, след като не са му платили за извършената работа, и, сядайки зад волана на земекопната машина, е разрушил голяма част от новостроящата се сграда, съобщава Bild.

Материалните щети се оценяват на половин милион евро. Освен това не е известно как инцидентът е повлиял на стабилността на цялата сграда. След като е извършил престъплението, нарушителят си е тръгнал, но по -късно сам се е явил в полицията.

Този водач на багер е много ядосан. Съгласно наличната информация, той не е получил заплащане за работата си, така че мъжът от Блумберг в Баден-Вюртемберг е изтървал нервите си.

47-годишният мъж бил толкова разстроен, че използвал багера, за да унищожи по-голямата част от новостроящата се сграда, най-вече са пострадали балконите.

По данни от полицията, са причинени щети в размер на половин милион евро. Повредени са и няколко гаража.
Пристъпът на ярост не остана незабелязан.

„Представлението“ беше наблюдавано от около 50 зрители. Всичко завършило с това, че мъжът се качил в колата си и потеглил. В крайна сметка той сам обаче се е явил и е подал сигнал в полицията. По време на престъплението смутянинът на реда не е бил пиян и не е бил под въздействието на наркотици.

Наред с очевидните щети, ще е необходимо също така да се установи какво влияние е оказал инцидентът върху стабилността на сградата.