Британка, осъдена за невярно твърдение, че е станала жертва на групово изнасилване в Кипър, призова премиера Борис Джонсън да се намеси и да я върне у дома, съобщи в. „Сън“.

"Аз съм на 19 г. и всичко, което искам да направя, е да изчистя името си и да се прибера в семейството си", каза тя, цитирана от ежедневника. "Времето ми изтича. Моля, моля, помогнете."

Тийнейджърката, чието име не се споменава, беше осъдена от съд в Кипър миналата седмица за лъжа за нападение от 12 млади израелски туристи в хотел в курортния курорт Айя Напа през юли.

Тя обаче твърди, че полицията ѝ е оказала натиск да оттегли жалбата си. След това обвиняемите израелци бяха освободени, докато тя беше обвинена и по-късно осъдена.

Британското външно министерство заяви, че е "сериозно загрижено" дали процесът срещу британката е бил справедлив, а случаят е поет от преживели изнасилване лица и групи за права.

Британската тийнейджърка е изправена пред една година затвор и глоба от около 1700 евро.

Семейството й иска Лондон да осигури освобождаването й, тъй като не е в състояние да напусне средиземноморския остров от началото на случая.

Майка й каза пред „Сън“, че дъщеря й е осъдена по произволно решение на съда.