Прословутата руска бръмчалка Настя Рибка пусна в Инстаграм запис, в който признава, че доскоро се е страхувала да разкаже за случилото се с нея на яхта, пишат местни медии. Сега обаче вече решила да разкаже истината.
 


"Искам тези хора да отговарят пред закона," казва Рибка. "Аз имам чест и чувство за собствено достойнство. Искам Олег да реши как ще се разберем по въпроса. Виждам два варианта: Или той ще се ожени за мен, и аз няма да загубя честта и достойнството си, или ще напиша обвинение за изнасилване. Ще настоявам да извикат него и неговия приятел в програмата "Нека говорят" и там да отговарят за постъпките си," говори Настя на видеозаписа.
 


Името й нашумя, след като Алексей Навални направи свой пореден филм-разследване. Там Настя е главна героиня и разказва, че е била на яхтата на Олег Дерипаска, където бил също така вицепремиерът Олег Приходко, където според нея, я изнасилвали.
Коя е тази девойка?

Настя Рибка - това е псевдоним на Анастасия Вашукевич, която пристигнала в Москва от Беларус. По едни данни се родила през 1996 г., а според други е вече на 28 години.

В Москва девойката, която се представя за модел и екскорт, води курсове по съблазняване. Твърди, че е свалила минимум шестима доларови милиардери. Води се автор на книгата "Дневник за съблазняването на Милиардер, или Капан за олигарха".
Нарича себе си ученичка на друг пришълец от Беларус - Алекс Лесли, който също провежда подобно секс-обучение. Известен е също така с това, че е инсценирал собствената си смърт в Тайланд (във връзка с необходимостта да се отърве от съдебно преследване). Той държи "доброволни наложници".

През 2017 г. Настя организира акция пред посолството на САЩ в Москва, на която тя и други момичета полуголи викаха в подкрепа на Харви Уайнстийн.

Пак миналата година тя и нейната приятелка и "ученичка" на Алекс Лесли Саша Травка взеха участие в скандална оргия на крайбрежния белувард "Тарас Шевченко" в Москва. Двете момичета правеха секс с неизвестен младеж. Видеото бе качено в мрежата, а двете участнички бяха държани в ареста седем дни.

Превод: БЛИЦ