Нюйоркска двойка съди клиника за оплождане, след като жената роди две бебета, които всъщност са деца на други хора, защото в матката й са имплантирани погрешни ембриони. Това съобщават световните медии.

Майка разбра, че са сменили бебето ѝ в родилното, но това бе само началото на драмата и страданията ѝ (СНИМКИ)

Двамата подадоха жалба рано този месец във федерален съд в Бруклин, търсейки обезщетение. 

Мъжът и жената, които са идентифицирани само с инициалите си в съдебните документи, стартират ин витро оплождане в Центъра по фертилитет в Лос Анджелис през януари 2018 година. Тогава те са женени от шест години, но не успяват да създадат дете. 

Бебето от тези СНИМКИ не е обикновено! То преобърна целия свят

От тяхна страна са създадени осем ембриона. 

Първата имплантация през юли 2018 г. е неуспешна, но при повторните усилия следващия месец жената забременява с, както тя смята, близначки. 

Но на първия ултразвук възникват съмнения, които показват, че зародишите са момчета. Двойката е объркана, тъй като само един от осемте ембриона е мъжки. 

Лекарите в клиниката „ги уверили, че са момичета и че няма нищо лошо“, според съдебната жалба. 

През март тази година жената ражда чрез цезарово сечение две момчета, „нито едно от които не е от азиатски произход“, от какъвто са родителите. 

Генетичните тестове потвърждават, че нито мъжът, нито жената „са генетично свързани с бебетата… и че двете мъжки бебета не са генетично свързани помежду си“, се казва в жалбата, цитирана от debati.bg. 

Оказва се, че двете бебета са потомци на две други двойки, които са потърсили лечение в клиниката. 

Оттогава тези двойки отглеждат децата. 

Ищците все още не знаят какво става с техните ембриони. 

„Ответниците прикриват местонахождението на двата ембриона на ищците… Те вярват, че никога не са били размразявани и/или изгубени или унищожени от обвиняемите“, се казва в жалбата. 

Двойката съди клиниката и двама от нейните лекари, Джошуа Бергер и Саймън Хонг, за професионална грешка, небрежност, нарушение на договора и фалшива реклама. Те искат да им бъдат възстановени повече от 100 000 долара, които са платили за процедурите, техните бъдещи медицински разходи, загубени заплати и наказателни щети. 

Клиниката, която в своя уебсайт твърди, че предлага „най-висока степен на лична грижа“ и „осъществява мечтите на десетки хиляди амбициозни родители“, не коментира случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!