Бременна жена бе застреляна от нейния обсебен бивш съпруг с арбалет. 51-годишният Раманодж Унматълигадо се въоръжил с арбалети и болтове, както и с чук, нож и кабелни връзки, когато изскочил от градината и нахлул в дома на бившата си партньорка Сана Мохамед в Илфорд, Източен Лондон.

Килърът планирал да убие и новия партньор на жената Имтиаз Мохамед, пишат британски медии.

Прокурорът каза пред съдебните заседатели, че нападението е "кулминацията на поредица от действия", предназначени да приемат "опустошителен и убийствен акт на отмъщение срещу бившата му съпруга и нейния нов партньор".

Новият партньор на жертвата каза пред съдебните заседатели, че за пръв път се запознал с двойката, докато извършвал строителни работи по къщата до тях през 2011 г. Той разкри, че първите думи, които чул от бъдещата си съпруга, били изпълнени с гняв. Тя се заяла с него, тъй като той хвърлил пръст в градината им.

След това обаче двамата започнали да разговарят и да се доверяват един на друг. Тогава Сана му казала, че е недоволна от брака си, защото съпругът й е „груб и мрачен през цялото време“.


"Дълго време тя казваше, че се опитва да стои делеч от мен, но не можа да го направи", каза Имтиаз.

Връзката им станала сериозна, след като Имтиаз поканил Сана да остане в дома му, след като тя му се обадила по телефона, плачейки след инцидент през 2012 г. Тогава дори жената изкарала известно време в болница.

Живеейки под един и същи покрие, връзката им ставала все по-сериозна. 

Освен в случаите, когато Раманодж се появявал на алеята с молба да види отчуждената си съпруга, новият партньор на Сана не го е видял отново до деня на убийството.

В крайна сметка един ден децата на Сана чули много странен шум от долния етаж и синът й, слизайки, видял простреляната си майка. Срещу нея стоял баща му. Двете деца се опитали да направят щит около майката, а побеснелият Рамондж крещял: "Къде е Имтиаз?!". 

Всичко това било неуспешно, тъй като жената починала.

Превод: БЛИЦ