По предварителни данни, взривното устройство в метрото на Санкт Петербург, е било прикрепено върху тялото на атентатор-самоубиец, заяви пред ТАСС източник от правоохранителните органи. Камикадзето действително е от Средна Азия и е имал връзки със сирийските терористи.

Както БЛИЦ информира по-рано тази нощ, според "Фонтанка", Интерфакс и други руски медии терористът е 20-годишният Максим Аришев от Казахстан, но това не бе официално потвърдено.


"Ако се съди по характера на нараняванията, е действал атентатор. Бомбата е била прикрепена към тялото му. Тя е била в раница или мъжът я е държал в ръцете си, но на нивото на корема. Това се доказва от факта, че всички ранени наблизо са с рани в областта на корема", каза източникът.

На мястото на взрива открити множество фрагменти от останки, не само на предполагаемия терорист. "Наистина е родом от Средна Азия и е имал връзки с сирийските терористи", смята източник.

Според първоначалните сведения, мъжът е стоял до вратата, близо до средата на вагона. "В центъра на вагона е намерена негова ръка с намотани по нея жици, които са изпратени за изследване", каза източникът.

Той допълни, че взривното устройство от метрото в Санкт Петербург е било подобно на това от метростанция ""Площадь восстания"
Според източника
бомбата е била пълна със сачми и други метални елементи.Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА КОШМАРА В САНКТ ПЕТЕРБУРГ В БЛИЦ!