Страшна трагедия в Москва! Почина ръководителят на регионалния клон на Партията на зелените и известен еколог Александра Аставина.

Подробностите за трагичната й смърт бяха споделени от нейния приятел, който става непряк свидетел на смъртта ѝ.

Според него няколко минути преди смъртта си Аставина му е говорила по телефона. По време на разговора тя пиела сок от пакет. По едно време оттам изпълзяла оса и ухапала 39-годишната жена по устната, за което изненадана тя разказала на събеседника си.

След това жената се опитала да продължи разговора, но не успяла поради внезапно влошаване на здравето, като казала, че ще се обади по-късно. Но... никога повече не го направила.

Всичките опити на приятеля й да се свърже с нея останали без резултат. Притесненият мъж отишъл в дома й, но и там никой не му отворил вратата.

Мъжът нямал друг избор, освен да се обади на служителите на Министерството на извънредните ситуации, които, след като отворили вратата, намерили тялото на Аставина.

Предварителна причина за смъртта й е анафилактичен шок, но лекарите ще направят окончателните заключения въз основа на резултатите от аутопсията. Починалата никога не е споменавала, че има алергия. Може би самата тя не е знаела.

Екологът оставя малък син и съпруг. В момента момчето е прехвърлено на грижите на роднините на починалата, докато бащата се върне от командировка в Нова Земя. Отбелязва се, че той ще излети при първия възможен полет.