Три различни пожара избухнаха за ден в курортния град Мармарис в Турция, пише "Марица". 

Горски пожар лумна в кварталите Ичмелер и Турунч, яхта се запали в световноизвестния център за производство на "гулети" (дървени яхти) Бозбурун и безпилотен летателен апарат.Пожарът, избухнал на борда на яхта, е потушен от екипажа ѝ. Яхтата на стойност над два милионна турски лири (над 200 хил. евро) е станала напълно неизползваема. За щастие няма данни за пострадали туристи на борда. Хеликоптери и пръскачки реагират на масивен горски пожар, избухнал в туристическия район Ичмелер, близо до хотели и жилищни райони в Мармарис, окръг Мугла.В 10.30 е констатиран пожара с безпилотен летателен апарат, а в 10.40 екипите започнаха да го гасят. Пламъците бързо се разпространили в следствие на силния вятър. Плътен дим достигна центъра на града.

На огъня се реагира с 10 водоносни хеликоптера, 4 спешни автомобила, 2 булдозера и 35 пръскачки. От съседните провинции и области са изпратени подкрепления.

Стръмният терен затруднява намесата на огнеборците.Главната дирекция по горите съобщи, че в пожара е загинал един огнеборец. Разбра се, че починалият е 34-годишният Гьоркем Хасдемир, служител на Дирекция „Горски операции в Мармарис“. Съобщава се и за пострадал полицай. 
Екипите взеха предпазни мерки и няма други данни за пострадали граждани по пътищата и жилищните райони в близост до пожарната зона. Всички са евакуирани.„Днес към 15 ч. успяхме да овладеем много силен пожар близо до населените места, въпреки силния вятър и изключително високите температури в района", заяви министърът на земеделието и горите Бекир Пакдемирли.

Усилията за потушаване на пожара в горската зона продължават.