Вече има арестуван за убийството на българката Анелия Димова. Това съобщават италиански медии, позовавайки се на властите. 


Униформените са закопчали 32-годишния Андреа Ренда, който е разследван за зверството, извършено на 30 август. 

БЛИЦ припомня, че според италианските медии, причината за убийството, извършено в Белведере Маритима, до Козенца, е грабеж.

Припомняме, че нашенката бе открита обезобразена. Тя е била с разбит череп и с кърпа върху лицето, която била прикрепена с тиксо. На камери от района, работили в нощта на убийството, се вижда заподозреният, който влиза в жилището на жертвата, държеейки алкохол в ръката си. 

БЛИЦ припомня, че Анелия Димова от Бяла Слатина е на 55 или 56 години според различните медии в Южната италианска област.

Тя живеела постоянно в Белведере Маритимо от март тази година, като за да се издържа практикувала различни занаяти, твърде вероятно и най-древния.  

Както твърди изданието „Кориере дела Калабрия“, сънародничката ни е била открита от карабинерите в градчето след анонимно обаждане на техния дежурен телефон.

Разследването се координира от прокурора Пиер Паоло Бруни от трибунала на близкия град Паола, а начело на следователския екип е капитан Андреа Масари от местната казарма на Корпуса на военизираната полиция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!