Жестокото убийство на българката развали рахатлъка на намиращото се на брега на Тиренско море калабрийско градче Белведере Маритимо и хвърли в тревога жителите му.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че сънародничката ни Анелия Димова от Бяла Слатина, която е на 55 или 56 години според различните медии в Южната италианска област, е била намерена в ранния неделен следобед в леглото си с безмилостно премазан череп с твърд предмет.


Българката Анелия Димова

Тя живеела постоянно в Белведере Маритимо от март тази година, като за да се издържа практикувала различни занаяти, твърде вероятно и най-древния.  

Както твърди изданието „Кориере дела Калабрия“, сънародничката ни е била открита от карабинерите в градчето след анонимно обаждане на техния дежурен телефон.

Зловещо убийство на българка в Италия: Трупът на Ани бил покрит с... СНИМКИ

Разследването се координира от прокурора Пиер Паоло Бруни от трибунала на близкия град Паола, а начело на следователския екип е капитан Андреа Масари от местната казарма на Корпуса на военизираната полиция, съобщава в. Монитор.

Работи се по версията за предумишлено убийство най-вероятно на лична сантиментална основа, но не се изключва то да е резултат от търкания с тукашната организирана престъпност след неуспешна далавера с трафик на дрога или на бели робини.

През тези часове силите за сигурност правят обстоен преглед на всички камери в старинния център на Белведере Маритимо, където живеела убитата българка, разпитват и лица, с които тя е контактувала приживе.   

А що се отнася до хвърлянето в тревога на жителите на градчето на брега на Тиренско море, то те са обезпокоени от факта, че неотдавна там е била убита по същия жесток начин и след това изгорена бразилската жрица Силвана Родригес.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!