До поредни сблъсъци между „жълтите жилетки” и полицията се стигна в Париж по време на многохилядните демонстрации за 1 май, към които се присъедини и шествие в защита на климата, съобщи френското издание „Фигаро”.

Напрежението възникна пред кафене „Ротондата” на бул. "Монпарнас", когато радикални демонстранти започнаха да хвърлят бомбички по полицаите, които на свой ред отвърнаха със сълзотворен газ.
  Мястото е символично, тъй като именно там Еманюел Макрон отпразнува победата си на втория тур на президентските избори през 2017 г.

165 са задържаните до този момент на деня в Париж, съобщиха от полицията.
  Между 6500, души според органите на реда, и 9500, според синдикатите, излязоха на шествие в Лион. Демонстрациите започнаха мирно. Когато шествието стигна до търговски център, пред който бяха разположени силите на реда, малка група от радикално настроени протестиращи започнаха да хвърля бомбички срещу полицаите. Един човек е задържан.
  Повече от 5000 души излязоха по улиците на Бордо за 1 май.
  Мирно преминават демонстрациите за Деня на труда в Тулуза. Начело на многохилядното шествие и тук застанаха "жълтите жилетки", следвани от синдикатите.
  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!