Частният Боинг 757 на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп предизвика хаос, след като удари друг корпоративен самолет, докато рулира на международното летище Уест Палм Бийч във Флорида.

Федералната авиационна администрация заяви в изявление, че частен 757 е попаднал в контакт с неподвижен летателен апарат на летището. Изявлението не идентифицира самолета като принадлежащ на Тръмп, но медиите успяха да открият собственика.

Инцидентът е станал в зона на летището, където Федералната авиационна администрация не насочва самолетите. Екипът на Тръмп не отговори на исканията за коментар.

Припомняме, че бившият държавен глава проведе митинг в Уайлдууд, Ню Джърси, в събота.

Инцидентът е станал, след като самолетът е кацнал на летището в Уест Палм Бийч около 1:20 часа сутринта в неделя.

Боингът 757 на Тръмп е основна част от митингите на президентските кампании на летището и на един митинг в Охайо през март глас обяви: „Тръмп Force One, имате разрешение за кацане“.

Тръмп закупи своя Boeing 757 за 100 милиона долара през 2010 г. и силно персонализираният самолет включва позлатени акценти, две частни стаи за гости, три бани, зони за хранене и конференции и обширна система за забавление.

Самолетът е произведен през 1991 г.

През януари Тръмп призова Boeing да възобнови производството на 757, който прекрати през 2004 г. „Boeing трябва да върне 757, най-красивия, най-добрият самолет за управление (от гледна точка на пилотите!), който Boeing някога е правил“, каза той в социалните медии .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!