Немски полицаи повалиха мъж след „съобщения за заплаха от бомба“ на летището във Франкфурт. Терминал 1 на летището е евакуиран заради изоставен багаж.

На кадрите се виждат въоръжени офицери, обграждащи мъж, докато всички пътници са изкарани пред летището, жп гарата също е затворена.

Съобщение на летище Франкфурт в туитър гласи: „Поради продължаваща полицейска операция на летище Франкфурт в момента са затворени части от Терминал 1, регионалната жп гара и преходът до гарата.

Пътниците се приканват да следват инструкциите на персонала за сигурност.Заради акцията може да има закъснения в оперативния процес. Поради това пътниците се приканват предварително да проверят състоянието на полета на уебсайта на авиокомпанията. “

Федералната полиция разследва инцидента, съобщават от летище Франкфурт.„Предвид продължаващото полицейско разследване на летище Франкфурт, бихме ви помолили да се въздържате от спекулации и да правите
неподходящи коментари за инцидента, както и да публикувате видеоклипове.Ще Ви информираме веднага щом получим актуализации от властите“, гласи още съобщението в Туитър.

Според очевидци мъж е оставил куфар пред паспортния контрол на Терминал 1 и извикал „Аллах Акбар“. Това потвърждава и говорителят на федералната полиция. Мъжът, за когото се смята, че е бездомник, и втори заподозрян  - жена, са арестувани малко след гонка на летището.

Превод БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ