Транссексуален мъж роди, въпреки становището на лекарите, че не може да има бебе.

Американецът Уайли Симпсън от Тексас се появил на бял свят като жена преди 28 години. С навлизането си в пубертета и съзряването си, постепенно започнал да се осъзнава и възприема като мъж.

Когато навършил 21, започнал да се подлага на хормонална терапия, за да се превърне в това, което винаги е искал да бъде – мъж.

След като заживява с партньора си Стивън, двамата решават да се сдобият с рожба. Първоначално Уайли се колебаел, но вследствие се съгласил да опитат, пише „Дейли мейл“.

Репродуктивнитe му женски органи все още били запазени. На терапията с тестостерон започнал да се подлага през 2012 г., вследствие на което от години не е имал менструация. Това било и причината специалистите да смятат, че той не може да има дете.

Напук на експертното мнение обаче, Уайли забременял. Разбира за това през февруари 2018-а в 11-ата седмица от зачеването, след като се появило сутрешно гадене. В първия момент, когато научили новината, двамата със Стивън се стреснали – и напълно разбираемо, не били достатъчно добре подготвени за голямото събитие. Напук на страховете си обаче, бъдещите родители се чувствали безкрайно щастливи.Синът на двойката – Роуан, се родил 3 100 кг, а преди броени дни семейството отпразнувало 6 месеца от посрещането на сина си на бял свят. Уайли не може да кърми, тъй като е премахнал женските си гърди през 2013 г. Той обаче е решил да довърши трансформацията си в близкото бъдеще. Бременността го е накарала да се чувства малко объркано, тъй като бебето е отключило в съзнанието му майчиния инстинкт и усещането за една особена женственост. Това обаче не му пречи да се възприема като един истински мъж и да се чувства най-щастливият татко на света.

На въпроса как ги възприемат околните, Уайли не крие, че в техните очи двамата изглеждат просто като една обикновена гей двойка. „Не ме интересува какво мислят другите“, добавя той. „Роуан е дар Божий. Заради него си заслужиха всички психически и физически болки. Нямам търпение да продължим семейното си пътешествие“, казва още щастливият баща.