Съпруг и съпруга от шотландския град Дънди са починали от COVID-19 в различни болници в един и същи ден и час, съобщава "Дейли Мейл".

В началото на 2021 г. 65-годишната Маргарет Карлинг е диагностицирана с коронавирус. Жената е била хоспитализирана. Няколко дни по-късно нейният 66-годишен съпруг Грейм Карлинг е откаран в друга болница с оплаквания от главоболие.

На 19 януари Маргарет е починала след две седмици борба с COVID-19. В същия час съпругът й умира в друга болница от същото заболяване.

Синът на двойката разказва как е бил информиран за смъртта на родителите си. „Около 18:00 мед. сестра ми се обади и каза, че майка ми умира. Бързо отидох в болницата и няколко минути по-късно тя умря ”, казва той. Когато мъжът напускал болницата, телефонът му отново звъннал. Звънящата мед. сестра казала, че с баща му всичко е наред.


Синът на починалите

След това мъжът помолил съпругата си да го заведе в предградията, защото искал да се възстанови малко преди да се върне у дома, където го чакали двете им деца. По пътя сестрата му се обадила отново. „Тя каза: Съжалявам, но когато се върнах в стаята на баща ти, той беше мъртъв“, споделя шотландецът."Много е трудно. Те бяха млади. Не трябваше да умират, но се случи ”, казва синът на Карлинг. Той отбеляза, че не е имало време да информират баща му за смъртта на съпругата му.

Двойното погребение се състоя през февруари.

Превод и редакция: БЛИЦ