Свещеникът в САЩ направи стриптийз за енориашите си, осмивайки абсурдно правило, въведено заради пандемията.

По странни стечения на обстоятелствата в Калифорния стриптийз клубовете не са затворени. Докато службите в църквите са забранени.В това изключително тежко време, още повече за такава религиозна нация, единствената надежда е духовната подкрепа. Затова и пастор Роб Маккой решава да разбие системата заради енориашите си.Нестандартната идея му идва след една новинарска емисия, в която бившият губернатор на Калифорния Майк Хъкъби заявява, че сега, когато проповедите са забранени, а стриптийзът – не, всеки свещеник просто трябва да махне вратовръзката си, за да стане сбирката легална. Така църквата ще стане стриптийз клуб, т.е. няма да има никакви проблеми със закона.

„Трябва да знаете, че за това, което ще се случи, е виновен единствено и само губернатор Майк Хъкъби”, казва проповедникът.

На екрана е излъчен откъс от новинарската емисия, а след това започва да звучи палава музика – точно като за стриптийз клуб. Маккой излиза на сцената и сваля вратовръзката си. Отецът влага цялата си душа и сърце в изпълнението и се вживява толкова много, че успява да разгорещи енориашите.

За броени секунди хората, пренебрегвайки правилата за безопасност, се събират пред сцената, започват да подсвиркват и да размахват банкноти. Когато музиката спира, пасторът спокойно провежда едночасова служба, без да се притеснява от проблеми с полицията.
 
Определено това е последното нещо, което човек може да си представи, когато става въпрос за църква. Но трудните времена, в които живеем, изискват отчаяни решения.