Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров е отговорил на папа Франциск за жестокостта на чеченците и бурятите в своя канал в Telegram, съобщават световните издания.

"Можех злобно да припомня Инквизицията, Кръстоносните походи или дори да спомена истинските брутални кадри, заснети от бандеровската измет, неотдавнашните разстрели на невъоръжени руски войници", пише Кадиров.

Според неговите думи чеченците, водени от религията, "не започват да се бият, без да предложат мир", а за отношението им към пленниците може да разкаже самата украинска армия.

"Да, ние сме ревностни защитници на нашата родина, на нашата религия, на нашия народ. Призоваваме врага да се предаде, а нашите граждани - да защитават. Това жестокост ли е?" - задава въпрос чеченският лидер.

Той отбелязва, че в редиците на армията "няма нито един алкохолик или наркоман, всички са дълбоко религиозни.

"И всеки от войниците знае, че по време на война никога не трябва да се забравя честта, достойнството и уважението, дори към врага", подчертава Кадиров.

Припомняме, че в интервю за списание America папата, говорейки за военните действия на Русия в Украйна, заявява, че смята жителите на Чечня и Бурятия за "най-жестоката част от руските войски в Украйна".

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук