Министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолъс в разговор с руските шегаджии Вован и Лексус е разказал за доставките на оръжие за Украйна, съобщава "Дейли Мейл".

Смятайки, че разговаря с украинския премиер Денис Шмигал, Уолъс заявява, че Великобритания вече е изпратила над 4000 противотанкови гранатомета NLAW на Киев, като според неговите думи още една пратка е "на път".

Британският министър също така признава пред шегаджиите, че Великобритания "вече е поизчерпала собствения си арсенал". Уолъс казва също, че всеки ден разговаря с украинския министър на отбраната.

По-късно стана ясно, че британският военен министър е поискал видеото с издънката му да бъде премахнато от YouTube.
На въпрос на шегаджията дали Великобритания би подкрепила продължаването на разработването на ядрена военна програма в Украйна, министърът отговаря, че кралството ще "подкрепи Украйна като свой приятел при всеки неин избор".Читателите на "Дейли мейл" реагират бурно на думите на британския министър на отбраната Бен Уолъс за изчерпаните запаси от ракети на страната, заради доставките в Украйна.

"Този идиот трябва да чисти тоалетните в сградата на министерството, а не да го управлява", възмущава се потребителят cretinous.

 "Уволнете го! Не е за вярване, че такива клоуни управляват страната", пише Partridge A.

 "Сега Путин ни се смее", смята Man on a Soapbox.

 "Този клоун е заплаха за националната ни сигурност, той трябва спешно да бъде отстранен от правителството", убеден е The14men.

 "Какъв глупак! трима от синовете ми сега служат в британската армия при такъв началник!" - споделя Thishotchick.

Превод и редакция: БЛИЦ