През последната седмица едно изглеждащо „изключително достоверно" писание, подписано от някой си К. Милка, се разпространява из редица сайтове и социални медии, пише Списание 8.

Любителите на конспирациите си го разпращат с невиждана страст. Но никой не си прави труда да провери дали фактите, изложени в този текст, имат нещо общо с действителността. Вместо това, стотици са коментарите как брака между сина на Пфайзер  и дъщерята на Гейтс хваща в сатанинска прегръдка компанията и милиардера, която задушава света.

Каква е истината?

„Компанията Пфайзер е на 57-мо място в света по приходи според Fortune“, пише в поста. Това е публична информация. Нещо повече - по данни от 2019 г. приходите са 51,75 милиарда щатски долара, приходите от дейност - 16,30 милиарда щатски долара, чистият доход е 16,27 милиарда щатски долара. Общата сума на активите е 167,489 милиарда щатски долара, общият собствен капитал е 63,14 милиарда щатски долара и 88 300 са служителите на компанията.

„Управител на Амстердам Интернет Ексчейндж (тук е разказана сложна взаимовръзка между споменатата фирма, която била въвела 4G инфраструктурата в Холандия, Белгия и част от Франция, но всъщност била собственост на едно от дружествата на Пфайзер - бел.ред.) е Евиан Блейк, съпруг на Кристин Гейтс-Блейк - сестра на Бил Гейтс", пише в поста на Милка.

Сестрата на Бил Гейтс Катрин обаче е омъжена за скромен човечец на име Джон Блейк, който няма нищо общо с фирмата, разкрива Списание 8.
„Управител на Pfizer е Алберт Бурла- 59 годишен Грък". Алберт Бурла, освен управител на Pfizer е и член на борда на Директорите на Биотехнолоджи Иновейшън Организейшън (BIO)", се разказва още в поста. Това е всеизвестен факт. Но не е истина следващото „разкритие“.

„Изпълнителен директор на BIO до 2012-а година е Мишел МакМъри–Хийф – сегашният президент на фондацията на Бил Гейтс - „Бил и Мелинда Гейтс Фондейшън“, пише в поста.  Всъщност, Мишел МакМъри–Хийф е настоящ директор на BIO и не само че не е президент, но изобщо не фигурира в управителното тяло на фондацията, нито е сред попечителите. 

„Синът на Алберт Бурла (управителят на Pfizer) е Джейми Бурла – 28 годишен, сгоден за Дженифър Катрин Гейтс - 24- годишната дъщеря на Бил Гейтс", пише в поста. Вярно е само, че една от дъщерите на Бил Гейтс е на 24 и се казва Дженифър. Тя обаче не е сгодена. Има си гадже, египтянин на име Найел Насър.

Все пак има връзка между Бил Гейтс и Пфайзер

Първият факт, който го доказва, е илюстрацията към този материал. Това е скрийншот от сайта на „Бил и Мелинда Гейтс Фондейшън".
Вторият факт е изказване на Бил Гейтс от преди 4 месеца, което гласи: „...Единствената ваксина, която, ако всичко върви перфектно, може да потърси лиценз за спешна употреба до края на октомври, ще бъде Pfizer.”

И третият факт е „Фондацията Гейтс, създадена от Бил Гейтс и съпругата му Мелинда, обяви през март сътрудничество за разработване на ваксина против коронавирус с няколко компании, включително Pfizer. Семейството потвърди, че притежава акции в Pfizer, както и в Johnson & Johnson , Merck и други и че фондацията е отпуснала безвъзмездни средства на Pfizer за милиони долари за разработването на различни ваксини през последните години."