Симпсъните са правили невероятно точни прогнози много пъти от началото на шоуто. Донякъде това дори е страшно.

Мат Грьонинг, който създаде световноизвестния ситком, предвиди, че именно Доналд Тръмп ще стане бъдещият президент. Той също така предвиди появата на Apple Watch около 20 години преди продуктите да излязат на пазара.

Преди 27 години беше предсказана пандемията на коронавирус, която в момента бушува по целия свят. Какво друго от шоуто в „Симпсъните“ може скоро да се сбъдне?

В бъдеще Биг Бен може да стане дигитален. В ситкома тази забележителност беше показана няколко пъти, но вместо аналогова версия, тя беше представена в цифров вид.

В третия сезон братът на Хоумър Хърб създава детски преводач. Така че скоро може да бъде създадено специално устройство, което ще помогне на възрастните да разбират децата. В момента, през 2015 г., Китай пусна приложение за телефони, с което можете да определите какво иска малко дете по звуците, които издава.

Значка на име Иванка Тръмп беше включена в епизод от 2016 г. Твърди се, че е участвала в президентските избори през 2028 година. Може тя да тръгне по стъпките на баща си, въпреки че мнозина не вярваха, че и той ще стане президент.

В един от епизодите на 7-ми сезон е показано, че г-н Бърнс иска да изключи слънцето, така че жителите на града да използват възможно най-много електричество. Може би някои заможни хора ще правят същото в бъдеще.

Епизодът, в който роботите се провалят и започват да атакуват хората, е напълно правдоподобен, особено ако вземем предвид съвременните реалности. Въпреки че първоначално те помагали да забавляват гостите и били доста приятелски дружелюбни.

Около Спрингфийлд е издигнат купол, за да предпази града от замърсяване. Нещо подобно се случи тази година с Манчестър, Източен Ланкашър, Западен Йоркшир и Лестър. Около градовете е издигнат някакъв купол, за да се предотврати по-нататъшното разпространение на Covid-19.

Превод: БЛИЦ