Мери Грили е публикувала видео, в което разказва за това как огромни стада бизони са започнали да напускат Йелоустоун. Животните са тръгнали в неизвестна посока, въпреки че времето на миграция все още не е настъпило, съобщават световните издания.

Морган Якобсен е заявил, че още през миналата седмица около 250 бизони са се събирали, за да напуснат парка. Също така малки групи животни са открити извън територията на Йелоустоун.

Обикновено бизоните започват да мигрират само ако времето е достатъчно лошо. Но поради факта, че тази година има рязка промяна във времето и температурата, миграцията е малко позабавена. Животните излизат извън парка, за да намерят храна за себе си.

Нещо се е случило тази година и бизоните са започнали в голям брой да напускат мястото много по-рано от обикновено. Може би животните имат предчувствие за нещо и се опитват да се скрият от опасността.

Някои експерти предполагат, че причината може да е твърде студената зима. Други започват да говорят за възможното изригване на Йелоустоун и как животните се опитват да избягат от бедствие.

Превод и редакция: БЛИЦ