Водопроводчик е хванат в крачка от камера за видеонаблюдение. От записите се вижда как подушва бельото на клиентката, която го е наела да поправи теч в апартамента й.

Ужасена жената веднага щом разбрала какво се случва позвънила в полицията. Униформените служители арестували мъжа, но не след дълго той бил освободен - без повдигнати обвинения. А мотивите за това са, че той не е откраднал нищо.
 

50-годишната жертва, живее в двустаен апартамент близо до Уейкфийлд, Западен Йоркшир. Тя разбрала за случилото се, след като получила сигнал от скритата си система за видеонаблюдение в спалнята й.

В един кадър от видеото се вижда как мъжът подушва бельото на жената, като преди това рови в чекмеджето за бельото й.

Жената е закупила камера за сигурност, след като е била посъветвана, че в района има много крадци.

Един ден от банята и потекла вода в апартамента под нейния. Потърсила помощ от хазяйката си, която повикала водопроводчик да дойде и да оправи проблема.

Майсторът пристигнал по-рано от уговорения час, което принудило потърпевшата да го помоли да се върне след половин час за да се оправи.

"Той отиде направо към вратата на спалнята ми, която беше затворена, игнорирайки отворената врата към банята", каза жената. „Казах му„ не влизай там “, бях доста директна.“ – допълва тя.

 „Доверих му се. След излизането отскочих до местния супермаркет и когато бях на паркинга, мобилният ми телефон звънна, за да ме предупреди, че охранителната камера в спалнята ми, която има сензор за движение, е била активирана. Веднага я включих и виждах какво се случва на живо. Забелязах, че водопроводчикът рови в едно от чекмеджетата за бельото ми.

Не бяха минали повече от 20 минути, той дори не беше започнал работа по течащия душ, преди да нахлуе в спалнята ми.

Тя веднага позвънила в полицията и ги завела направо в апартамента си. Органите на реда го задържали по подозрение за кражба с взлом. Малко по-късно от местното полицейско управления я информирали, че не може да бъде обвинен в кражба с взлом. Пред полицията задържаният споделил, че сметнал потърпевшата за проститутка.

„Вече се страхувам да спя в спалнята си и не смея да ходя до магазините, шокирана съм до основи“, каза тя.