Прокуратурата се е заела със убийството на племенника на Гала Георги Пенев, информира bg-voice.com. БЛИЦ припомня, че той бе застрелян на 10 декември в предградието на Бъфало, Фредония.

Прокуратурата се е заела със убийството на племенника на Гала Георги Пенев, информира bg-voice.com. БЛИЦ припомня, че той бе застрелян на 10 декември в предградието на Бъфало, Фредония. 

Прокуратурата в окръг Чатакуа, щата Ню Йорк е започнала проверка. Случаят е бил предаден и на главния прокурор на щата Ню Йорк, но той е оставил разследването на месната прокуратура.

Първо в БЛИЦ! Неочаквани 10 136 долара се появиха след убийството на племенника на Гала в САЩ (СНИМКА) 

Полицаят, стрелял по българина, е Нейтън Скривън – офицер с 15-годишен стаж. Негови колеги казват, че това е първият инцидент с фатален край с негово участие. В момента той е в платен отпуск, докато тече разследването. BG VOICE се свърза с неговия адвокат Томас Х. Бъртън, който заяви, че офицер Скривън е носил камера на тялото си, която е запечатала инцидента. “Не съм гледал видеото, но говорих с няколко души, които са – обясни адвокат Бъртън. – То показва ясно, че човекът, който е прострелян, не се е подчинил на няколко команди да пусне оръжието. Има запис на полицая, който се опитва да го накара да пусне ножа. Но той е замахнал към полицая с острието вътре в къщата, след което ги е подгонил навън. В крайна сметка полицаят е стрелял няколко пъти, за да спре заплахата.”

Семейството научава за инцидента по телефона. Във Facebook сестра му Мария споделя: “Събудиха ме с телефонно позвъняване в 2 ч. през нощта. Един полицай ми каза, че брат ми Джордж е прострелян 4 пъти в областта на гръдния кош от служител на полицията в понеделник, 10.12., в 1:30 ч. следобед. Адвокатът на полицая каза, че полицаят няма да бъде подведен под отговорност, защото се чувствал застрашен… Е, такива са законите – брат ми е мъртъв, а отговорност няма кой да поеме.”

Гала стъписа всички с това, което направи след трагичната новина за убийството на племенника ѝ в САЩ (СНИМКИ) 

Георги Пенев е племенник на телевизионната водеща Гала. Нейният брат от години живее в САЩ  заедно със своето семейство.

Според полицията, цитирани от радио WBFO, служителите й се отзовали на сигнал от граждани. В къща на ул. “Либърти” в банята на втория етаж се бил барикадирал млад мъж. Полицай и пожарникар се опитали да го измъкнат оттам.

Младежът дълго отказвал да отвори вратата, но после излязъл и подгонил служителите на реда с нож в ръка. Самият той имал прорезни рани по гърдите и от тях течала кръв. На алеята пред къщата той приклещил полицая. Според официалната информация полицаят му извикал да спре, но след неподчинението му стрелял при самоотбрана и убил младежа.

Съсед на разстреляния от US полицай племенник на Гала разкри подробности от зловещия инцидент 

“Заподозреният атакувал с оръжие един от полицаите, който помагал на пожарникарите вътре в къщата. Те успели да излязат на улицата, но нямали друг избор, освен да стрелят по заподозрения, в резултат на което той починал”, казва шефът на полицията във Фредония Брад Майърс.

Съсед видял инцидента от прозореца си. “Аз чух два изстрела. Имам голям прозорец и звучеше, все едно изстрелите са зад мен. Чух този много специфичен звук и започнах да се придвижвам към изхода на къщата, тогава чух още два – изстрелите бяха по двойки, първо едните и след 10 секунди още два”, казва студентът Раян, който по това време се готвил за училище.

Погребват брутално разстреляния от US полицай племенник на Гала в… (СНИМКИ) 

На убития са взети проби за наркотици и лекарства, но няма да бъдат готови скоро, казват източници от полицията. Предполага се, че странното му поведение се е дължало на упойващи вещества.

Поклонението ще се проведе в събота, 22 декември, от 10 часа в църквата Crossroads в East Aurora, NY.