Най-големият многоженец в Канада, който има 27 жени и 145 деца, заяви, че не е съгласен с легализиране на полигамията, защото това може да доведе до експлоатация на жените. Уинстън Блакмор, който е лидер на полигамната Мормонска фундаменталистка група в страната, в момента е обект на наказателно преследване от канадското правителство за полигамията, съобщава Salt Lake City Tribune.
59-годишният мъж обаче заяви пред вярващите в църквата, в която проповядва, че не подкрепя легализирането на полигамията. Причината – опасява се, че това ще доведе до експлоатация на жени. Блакмор, който е женен за 27 жени и има 145 деца, е арестуван за полигамия през 2007 г. Обвиненията срещу него обаче по-късно отпадат заради съмнения в избора на прокурор. Делото е възобновено отново през 2014 г., но дата за нов процес все още не е насрочена.

Мъжът смята, че Канада е променила правното определение за брак, за да го преследва. Той посочва, че с жените му официално са "приятели", но въпреки това все още е преследван за полигамия. 

Блакмор още заявява, че никога не е ухажвал нито една от жените си, а те са го преследвали. Мъжът живее със семейството си в град Баунтифул, който се намира в Британска Колумбия. Пастор е във Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints (FLDS Church) до 2002 г., когато бива отлъчен. Около 400 души от нейните членове стават негови последователи. Днес той е начело на Church of Jesus Christ (Original Doctrine).

Източник: profit.bg