Броят на жертвите от заразата от новия коронавирус в Италия се увеличи с 27 души през последните 24 часа, като общо 79 души са починали на Апенините, съобщиха от италианската гражданска защита, цитирани от "Ройтерс".

Общият брой заразени хора в Италия, която е най-тежко засегната от вируса в Европа, възлиза на 2 502 души, което е увеличение с близо 500 души, след като вчера регистрираните инфектирани бяха 2036 души.

Началникът на италианската гражданска защита заяви, че първоначално заразените 160 души са се възстановили напълно.

Заразата се появи преди 12 дни и е съсредоточена главно в няколко горещи точки в северната част на Италия, но заразени хора вече са регистрирани във всички 20 области на страната без една.

Междувременно във Франция почина четвърти човек от новия коронавирус, като не се уточнява националността и възрастта на починалия.

Снощи френските здравни власти съобщиха за 191 заразени в страната, от които трима са починали, а 12 са оздравели. Заедно с Италия Франция е една от най-засегнатите от новия вирус страни в Европа.

Десетки хиляди ученици в засегнатите райони на Франция си останаха по домовете. 

В Германия броят на заразените с коронавируса достигна 188 души. През последното денонощие в страната са били регистрирани 38 нови случая.

Броят на заразените с вируса във Великобритания е достигнал 51 души, съобщи здравният министър Мат Ханкок. През последното денонощие в страната са били регистрирани 12 заразени.